Over Gijs Ten Kate

Over Gijs ten Kate

 

Gijs ten Kate is een zeer ervaren boardroom consultant en personal coach. Gedurende 25 jaar begeleidt hij management teams, bestuurders, artiesten en topsporters zowel individueel als binnen de organisaties waar zij werken. Gijs heeft speciale expertise in leiderschapsontwikkeling, het begeleiden van veranderingsprocessen en bestuursadvies. Kernbegrippen: empowerment, focus, helderheid.

Als oprichter, partner dan wel directeur van de adviesbureaus FHV BBDO, SWH, inc-21 en Ten Kate Partners heeft hij bijgedragen aan organisatieontwikkeling, personal coaching, strategieontwikkeling, branding, positionering en innovatieprojecten voor vele organisaties, waaronder Rabobank, ING, De Brauw Blackstone Westbroek, Grolsch, Aon, Friesland Foods, Bank Insinger De Beaufort, Coloplast, Movisie, TNT Post, TPG Post, PostNL, Douwe Egberts, Sire, Greenpeace, Het Prinses Beatrix Spierfonds, Natuurmonumenten en het Zuid-Afrikaanse Nationale Vrouwen Hockeyteam bij de Olympische Spelen in Londen.

Ten Kate was regisseur van de voorstellingen ‘Laat Mij Maar Even’ en ‘Waar Gaat Zij Helemaal Alleen Heen’ van Brigitte Kaandorp, coach van verschillende artiesten, mede-oprichter en directeur van de Global Leaders Academy , voorzitter van de Boeddhistische Omroep Stichting, bestuurslid van de Van Ede Foundation en bestuurslid van Natuurmonumenten.

Hij is afgestudeerd in Internationaal Recht (Leiden), volgde opleidingen op Cranfield University (Personal Transformation) en Human Givens Institute (Psychotherapie) en begeleidde en nam deel aan Leadership Journeys in Tibet, China en Zuid-Afrika.

In 2005 verscheen mijn boek De Driehoeksprincipes van Stabiel Leiderschap, dat genomineerd werd voor Managementboek van het Jaar. De Harde Waarheid over Zachte Waarden (2004), over maatschappelijk en duurzaam ondernemen in zakelijk perspectief, werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar in België.

In mijn leven heb ik in verschillende rollen steeds mensen bijgestaan: artiesten, managers en topsporters. Eerst, na mijn studie Internationaal Recht in Leiden, als theaterregisseur, daarna als Strategy Director en Partner bij FHV BBDO en, sinds 2006, als persoonlijke coach, organisatieadviseur en bestuursadviseur onder de naam Ten Kate Partners. Steeds weer heb ik daarbij ervaren dat zowel een businessstrategie als een voorstelling en zowel effectief leiderschap als een teamsport altijd mensenwerk zijn, waarvan het succes afhangt van de mentale staat van het individu. Bij grote bedrijven spelen op topniveau andere uitdagingen dan op divisieniveau en het Zuid-Afrikaanse vrouwenhockeyteam verkeert in een andere wereld dan twee fuserende kleine bedrijven. En toch zijn de persoonlijke mentale processen van de betrokkenen heel goed te vergelijken. Daarom kan ik nu de belangrijkste ervaringen van de verschillende rollen in mijn leven heel gericht gebruiken elk veranderingsproces.

London Olympics

 

Lagrenie

In de Dordogne in Frankrijk drijven mijn vrouw en ik een meer dan 400 jaar oud domaine, waar wij voor individuen en (management)teams intensieve transformationele retraites faciliteren in een schitterende historische en natuurlijke omgeving.

DSCN3467

Neem contact op

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht