Books from Gijs Ten Kate

Boeken van Gijs Ten Kate

De Harde Waarheid Over Zachte Waarden
(genomineerd voor Managementboek Van Het Jaar in België)

  •  Nederlands
  • 114 pagina’s
  • Het Spectrum
  • juni 2004

In dit boek wordt verteld wat de zakelijke kansen zijn van maatschappelijk verantwoord ondernemen en waarom elke organisatie dit tot onderdeel van haar strategie moet maken. De Harde Waarheid Over Zachte Waarden is gebaseerd op nieuw onderzoek naar MVO in Nederlandse en buitenlandse bedrijven. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Motivaction, het Nationaal Initiatief Duurzame Ontwikkeling en Inc-21.

Stabiel Leiderschap
(genomineerd voor Managementboek Van Het Jaar in Nederland)

  • Nederlands
  • 168 pagina’s
  • FT Prentice Hall
  • oktober 2005

Bedrijven zijn zich er steeds sterker van bewust dat er meer belangen spelen dan alleen de winst voor de aandeelhouders. In een steeds complexere omgeving veranderen organisaties sneller dan ooit. Dat betekent dat bedrijven anders dan voorheen geleid moeten worden. Gijs ten Kate gaat er in dit boek van uit dat ‘levende’ organisaties een soort grondwet hebben die het reilen en zeilen bepaalt en van waaruit gehandeld wordt. Deze grondwet is gebaseerd op eenvoudige principes die de auteur glashelder uiteenzet. Stabiel leiderschap legt uit hoe je als leider van een organisatie met de verschillende belangen omgaat en de creativiteit binnen een organisatie regisseert, om vervolgens een duidelijk beleid neer te zetten, en geeft ook aan welke rol de CEO hierin heeft.

Stil Gaan De Dingen
(Gedichten, 1999)

“Quotes ‘Stabiel Leiderschap’ Een actueel en helder geschreven boek. Het belicht op originele wijze, dat schijnbaar “groots en meeslepend” leiderschap uiteindelijk vaak niet  effectief is. Het boek maakt duidelijk dat effectief leiderschap een verbinding legt tussen de de mogelijkheden van de organisatie op korte termijn en de zingeving, betekenisontwikkeling en continuïteit van de organisatie op lange termijn. Effectief leiderschap stuurt  het proces door de organisatie de bedoelde verbinding te laten ontdekken en realiseren.”
Reinier Hinse, vice-voorzitter Aon Groep Nederland.

“De wetenschapper geeft het antwoord, de wijze verschaft het inzicht. Zeer veel dank voor het verschafte inzicht!”
Albert Hartink, Directeur ING Private Banking

“Soms lijkt het of we het spoor een beetje kwijt zijn van de samenhang in onze gemeenschap. In politiek, maar -nog minder zichtbaar- ook op het werk. Die puzzel zullen we op moeten lossen. Dit boek van Gijs ten Kate levert inspiratie daarvoor.”
Trude Maas- de Brouwer, senator PvdA, President HayVision Society.

“Een boek dat uitnodigt tot reflectie op het paren van daadkracht aan eerbied voor beginselen en betekenis. Een typische opgave die de Pragmatische Generatie lijkt te gaan verstaan. Dat geeft hoop.”
Hans Leewens, Chairman Van Ede Foundation

“Waarom zijn intelligentie en betrokkenheid niet voldoende? Waarom slaagt Churchill, waar Bush, Balkenende en Berlusconi falen? Wat missen wij toch in hedendaagse politiek en bedrijfsleven? Dit boek legt [voor mij] op simpele en krachtige wijze de vinger op de zere plek.”
Jaap de Keijzer, bestuursvoorzitter De Brauw Blackstone Westbroek

“Gijs ten Kate weet dat alles reeds gezegd en geschreven is; hij vindt de intellectuele uitdaging in selectie en analyse die leiden tot een nieuwe synthese.De conclusie is dat de diepe eigen overtuiging van de leider vertrouwen en inspiratie geven aan de organisatie. Alleen het daaruit voortvloeiende stabiele leiderschap zal de maatschappij op lange termijn vooruit helpen.” 
Professor mr. J.Th.P.M. Troch, praktijkhoogleraar Corporate Governance Universiteit Twente

Neem contact op

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht